Bismobil execută bucătării moderne și clasice,
la comandă, adaptate perfect pentru spațiul dvs.
Cu Proiectare, Design, Livrare și Instalare în toată țara.
Sună acum: +373 79 61-96-38
[email protected]

Înapoi la toate postările.Tipuri de Bucătării - Bismobil Kitchen

Ați decis să vă comandați mobila de bucătărie, dar nu ați stabilit forma, culoarea, materialul? 

  

Bismobil Kitchen vine cu niște sfaturi utile. Această secțiune vă va ajuta să vă hotărati în alegerea dumneavoastră.  

 

Bucătăria este una din cele mai importante încăperi ale unei locuințe, deoarce nu este doar locul unde se pregăteste mâncarea, ci spațiul în care se adună familia în jurul mesei, pentru mic dejun, prânz sau cină. 

  

Pentru a alege forma ideală a bucătăriei dvs., este necesar să luați în calcul configurația camerei dar și alegerile familiei ca stil de viață sau nevoi de depozitare. Într-o casă cu spațiu deschis se potrivește o bucătărie cu insulă, într-un apartament cu o bucătărie mai mică în care trebuie prevăzut și locul de luat masa, o opțiune ar fi bucătăria în linie. 

  

Pornind de la forma și dimensiunile bucătăriei, a pozitionării ușilor și a ferestrelor, puteți decide amenajarea bucătăriei în una dintre următoarele variante: pe un singur perete – bucătăria liniară, pe două laturi paralele ale bucătăriei, în forma literei L, în forma literei U sau să alegeți un mobilier tip insulă. 

  

Aici am plasat cele mai importante și interesante informații legate de tipurile de bucătării: 

 

 

BUCĂTĂRIE LINIARĂ 

Bucătărie Bismobil Kitchen

  

Bucătăria  este soluția   cazul încăperilor de mici dimensiuni. Mobilierul este compus din corpuri inferioare  corpuri suspendate. De cele  multe ori, cu blatul de lucru se găsește  un mic loc de luat . are un aranjament compact  economic, nu puteți  multe electrocasnice iar spațial de depozitare  alimentelor este limitat la frigider. 

 

Recomandăm, dacă spațiul permite pentru un blat de 70 cm, să lăsați un spațiu pentru blatul de lucru ( 80 cm - 120 cm). De asemenea, nu poziționați cuptorul la semi înălțime pentru a nu pierde din blat.

 

 

BUCĂTĂRIE CU II LATURI PARALELE

 

Bucătărie Bismobil Kitchen

 

O bucătărie pe 2 laturi poate deveni o bucătărie cu spațiu dublu de depozitare.

 

În unele cazuri, având în vedere dublarea corpurilor inferioare de mobilier, față de o bucatarie obișnuită, se poate renunța la montarea corpurilor suspendate măcar pe una dintre laturi.

 

Fiind o configurație relativ aglomerată și sacrificând locul de luat masa, acest tip de amenajare oferă un spatiu amplu de depozitare, un blat neaglomerat și un cuptor care poate fi pozitionat peste nivelul blatului. Atfel, recomandam ca spatiul dintre blaturi sa fie de minim 130 cm.

 

Dacă distanța dintre cele doua fronturi permite, se poate crea și un mic spatiu de luat masa, încorporat în mobilă.

 

 

BUCĂTĂRIE ÎN FORMA LITEREI „L”

 

Bucătării la comandă BK

 

Acest tip de planificare a mobilierului este mai potrivit pentru bucătăriile de forma pătrata, dacă configurația arhitecturală permite.

 

Avantajul acestui tip de amenajare este că se păstrează o continuitate a zonei de lucru, iar în spațiul liber rămas poate fi amenajat un loc de luat masa.

 

Spatiul adecvat de depozitare, blatul de lucru generos și continuitatea suprafeții de lucru duce la o organizare eficientă în acest tip de bucatarie.

 

Se recomanda amplasarea chiuvetei în varful L-ului, iar plita și frigiderul în capătul laturilor, pentru a asigura un circuit productiv: depozitare (frigider), spălare (chiuvetă), pregătire (blat), gătire (plită).

 

 

BUCĂTĂRIE ÎN FORMĂ DE U

 

Bismobil Kitchen

 

O bucătărie în formă de U asigură foarte mult spaţiu de lucru şi de depozitare, dar necesita o incapere relative mare. Se recomandă ca latura ce constituie baza literei U să aibă minimum 3,5 m.

 

Pentru a respecta circuitul productiv, chiuveta trebuie amplasată pe această latură, care de obicei se poziționează la geam. Bucătării în U se pot configura și în spații cu o bază mai îngustă, însă minimum pentru a putea amplasa corpurile și deschide ușile este de 2,4 m.

 

Se recomandă ca latura cu electrocasnicele incorporabile să fie configurată doar cu corpuri înalte pentru a crea spațiu de depozitare suficient. Frigiderul trebuie să fie întotdeauna amplasat aproape de ușă.

 

 

BUCĂTĂRIE CU INSULĂ

 

BK

 

Mobilierul tip insulă este potrivit bucătăriilor generoase, deoarece ocupă mai mult i nspațiu decât variantele prezentate anterior. Practic, bucătăria cu insulă este una liniară, în forma de L sau U, la care se adaugă un corp de mobilier, amplasat individual în mijlocul încăperii, de unde și provine denumirea de insulă.

 

Unii posesori ai acestui tip de mobilier aleg să monteze chiuveta de bucatarie în insula formată în centrul încăperii, tot aici defășurându-se și activitatea de pregătire a alimentelor pentru prepararea lor ulterioară. Alții aleg sa foloseasca o latură a acestei insule pe post de loc de luat masa.

 

Acest tip de bucătărie modernă se deschide spre living, favorizând comunicarea cu invitații în timpul gătitului, dar este necesară dezvoltarea unei ventilații potrivite.

 

Recomandăm o distanță optimă de minim 120 cm între cele două fronturi și asigurarea unei circulații de minim 90 cm în jurul insulei.

 

 

TIPURI DE LOCURI DE LUAT MASA

 

Plăcerea de a găti acasă

 

Bucătăria ideală este cea care se adapteaza cel mai bine spațiului și stilului dumneavoastră de viață, vă asigură confort și vă răspunde exigențelor personale.

 

Clasic: 

poate fi creat în diverse forme geometrice, drepte ➖ sau curbe〰️. Acest tip de loc de luat masa se adaptează cu ușurință aproape orcărei amenajări, flexibilitatea amplasarii fiind caracteristica sa principală. Se recomandă evitarea poziționării într-o zonă de circulație și asigurarea unui spațiu “de gardă” de minim 70-90 cm pe laturile libere. 

Pentru o dimensionare corectă a mesei, trebuie de luat în considerație 60-70 cm pentru fiecare persoană in parte.

 

Integrat în blatul de lucru: 

uneori dorit, alteori inevitabil, acest mod de abordare realizeaza comprimarea a trei zone distincte, care necesită un perimetru mult mai amplu de desfasurare. Locul de luat masa, integrat în corpul de bucătărie, poate suplimenta ocazional suprafața de lucru. Incorporarea în acest context oferă o notă de personalitate intregului ansamblu. Cu o dublă funcționalitate și recomandat de spectaculozitate, fluența și comprimarea volumului, acest tip de loc de luat masa nu poate substitui totuși eleganța luării mesei.

 

Specific spațiilor largi cu deschidere spre living sau hol, această varianta ne condiționează, de asemenea, la înalțimea frontului de lucru (86-91 cm), o înalțime atipică pentru un loc de luat masa (74-76 cm). De aceea, pentru o funcționare optimă, se recomandă utilizarea unor scaune cu șezut reglabil.

 

Contactați-ne pentru a vă oferi un proiect de bucătărie perfect pentru spațiul dvs.!

 


Close